کیک یزدی نوعی شیرینی بومی یزد در مرکز ایران است و بیشتر در خود استان یزد برای پذیرایی در مراسم مذهبی از آن استفاده می کنند.
مواد لازم در تهیه آن، تخم مرغ، شکر، روغن جامد یا کره، آرد سفید، نمک میوه، جوش شیرین، بیکینگ پودر، ماست یا شیر، هل و در صورت دلخواه مقداری کشمش و خلال پسته است.
روغن مایع :175 گرم
عسل:یک قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر :1 قاشق غذاخوری
پودر هل :یک و نیم قاشق غذاخوری
گلاب:3 قاشق غذاخوری
آرد سفید:300 گرم
تخم مرغ :3 عدد
شکر :200 گرم
ماست غلیظ :150 گرم
دستور پخت کیک یزدی ترد و خوشمزه
مرحله اول :
برای تهیه یک کیک یزدی لذیذ و اصیل ابتدا باید همه مواد را از یک ساعت قبل از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسند.
مرحله دوم :
فر را با دمای 200 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم شود.
مرحله سوم :
یک ظرف مناسب بردارید و تخم مرغ ها را در ظرف بشکنید سپس با کمک همزن برقی چند دقیقه هم بزنید تا کاملا یکدست شود.
مرحله چهارم :
شکر را نیزبه تخم مرغ های ترکیب شده افزوده و هم بزنید تا حالت کرم رنگ شوند.
مرحله پنجم :
روغن مایع را نیز به مخلوط شکر و تخم مرغ کرم رنگ شده اضافه کنید و دوباره با هم زن هم بزنید .
مرحله ششم :
در یک ظرف مناسب جوش شیرین و بیکینگ پودر را در ماست حل کرده به تخم مرغ ها اضافه کنید.
مرحله هفتم :
آرد را سه بار الک کنید و با هل ترکیب کنید. در صورت تمایل نمک میوه (سدیم سیترات) را به مواد اضافه کرده مخلوط کنید.
مرحله هشتم :
بعد از کمی همزدن مخلوط ماست را هم اضافه کنید و با موادترکیب کنید.
مرحله نهم :
بعد از افزودن مخلوط ماست به مواد به ترتیب گلاب ، هل و عسل را نیز اضافه کرده و هم بزنید.
مرحله دهم :
مخلوط آرد و بکینگ پودر را که الک کرده اید را کم کم و در چند مرحله به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا مواد با یکدیگر مخلوط شوند.
مرحله یازدهم :
مایه را در قالب های کوچک چرب شده به اندازه دوسوم ظرفیت پر کنید. از این مقدار مواد می توان 18 کیک کوچک یزدی تهیه کرد.شما می توانید اندکی کنجد روی کیک ها بریزید.
مرحله دوازدهم:
هنگام گذاشتن در فر مواظب باشید که سینی فر کج نشود چون خمیر نسبتاً شل است و ممکن است مواد در یک طرف کاغذ روغنی جمع شوند. خمیر را در فری که از قبل در دمای 180 درجه گرم شده به مدت 20 دقیقه می پزیم.
مرحله اول :
ابتدا در یک ظرف مناسب تخم مرغ ها را با شکر هم بزنید تا کشدار و کرم مانند شود.
مرحله دوم :
ماست و روغن مایع را نیز به مواد افزوده و با کمک همزن مواد را مخلوط کنید.
مرحله سوم :
در ظرف دیگری آرد را با بیکینگ پودر و پودر هل مخلوط کنید، و الک کنید.
مرحله چهارم :
مواد را آرام آرام به مخلوط شکر و تخم مرغ اضافه کنید و با همزن هم بزنید تا مواد خوب مخلوط شوند.
مرحله پنجم :
کاغذهای مخصوص را داخل قالب های فلزی کیک یزدی یا قالب دوازه تایی مافین می گذاریم. از مواد تا دو سوم داخل قالب ها را پر می کنیم سپس قاشق یا کارد را در روغن مایع زده و در وسط کیک ها فرو کرده به شکل یک ضربدر خط ایجاد می کنیم.
مرحله ششم:
قالب های کوچک یزدی را در فری که از قبل با حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم شده است، به مدت 20 دقیقه می پزیم تا روی کیک ها طلایی شود.
نکته:
در برخی از دستورهای معروف به استاد رحیمی آمده که بعد از ریختن آرد، 5 دقیقه مواد را با همزن بهم می زنیم اما از نظر اصولی زیاد بهم زدن کیک بعد از ریختن بیکینگ پودر و آرد باعث کم شدن پف کیک خواهد شد و بهتر است تا حدی بهم زد که مواد مخلوط شوند..
منبع :آشپزباشی